VERGELIJK DE BEKENDSTE
VISOLIEMERKEN


DE ENE VISOLIE
IS DE ANDERE NIET !

UnoCardio® 1000 — DE NUMMER ÉÉN IN DE USA VOOR KWALITEIT EN ZUIVERHEID

Ziet u door de bomen ook het bos niet meer? U bent niet de enige. Door het grote aantal merken en producten op de markt is dat inderdaad niet zo verwonderlijk. Wat het vooral verwarrend maakt, is dat er erg grote verschillen in visolie zijn. In sommige capsules op de markt zit er slechts 280 mg omega 3, terwijl onze capsules tot 1200 mg hoogzuiver omega 3 bevatten (1135 mg EPA/DHA).

Heel wat goedkopere merken bevatten vaak een minder hoge concentratie aan visolie en omega 3. U moet daarvan dan meerdere capsules per dag innemen om uw omega 3-gehalte op peil te houden. In sommige gevallen bevatten goedkopere visoliemerken zelfs nog verzadigde vetten.

Lees ook nauwkeurig de voedingswaarde op de verpakking: heel wat visoliemerken vermelden een hoog gehalte EPA + DHA voor 2 capsules in plaats van voor 1 capsule.


VERGELIJK OMEGA-MERKEN 
EN HUN INHOUD 
BEKIJK EN VERGELIJK LABELS

Waarop moet u letten ?


Belangrijke details over het product staan op de verpakking vermeld. Een aantal relevante getallen – hieronder aangeduid – zijn de dagportie, en de percentages aan EPA, DHA en andere stoffen. Deze getallen houden rechtstreeks verband met de gezondheidsvoordelen.

Concentratie
Dit verwijst naar de exacte hoeveelheid van de belangrijkste omega 3-vetzuren in een capsule, namelijk de concentratie aan DHA en EPA. Een visoliecapsule van 1000 mg bestaat soms maar voor de helft, of nog minder, uit DHA en EPA. De rest is dan bijvoorbeeld plantaardige olie of omega 6. Dat een capsule 1000 mg weegt, betekent dus niet dat ze daadwerkelijk 1000 mg zuivere omega 3-vetzuren bevat. Controleer daarom altijd de gehaltes van DHA en EPA per softgel.

Dosering
Is afhankelijk van de concentratie aan EPA en DHA. Van hogere EPA- en DHA-concentraties heeft u minder capsules per dag nodig om in uw dagelijkse behoefte te voorzien. Veel visoliemerken
vermelden “1 portie per dag” om uw dagelijkse behoefte van EPA en DHA te dekken (best 1 g EPA/DHA per dag), maar die portie bestaat dan wél uit 2-5 softgels!

Prijs
Laat u dus niet verleiden door een aantrekkelijke prijs per verpakking van 30, 60 of 90 capsules. U leest best nauwkeurig alle supplementgegevens op de achterzijde van het etiket en stelt uzelf
twee vragen:

1. Hoeveel DHA+EPA bevat één portie?
2. Hoeveel softgels heeft u nodig voor één portie?

Het zal u misschien verbazen hoeveel capsules u dan nodig heeft om uw dagelijkse portie van 1 g EPA/DHA in te nemen en hoe snel die 'voordeelverpakking' is opgebruikt. Goedkopere producten worden vlug duurder als u vier of meer capsules per dag moet gebruiken.

Invloed op het milieu
Kies voor vis uit het aanbod van niet-bedreigde soorten, en voor een product dat op een milieuvriendelijke wijze werd gezuiverd. Het is raadzaam om te kiezen voor kleinere vissoorten (makreel, ansjovis, haring, sardines). Tonijn is een bedreigde soort, die eveneens aanzienlijke hoeveelheden kwik en PCB’s bevat.


 
 
 

KLANTONDERSTEUNING

E-mail : sales@nutrogenics.eu

Tel: +32 (0) 78 48 03 25 
Tel: +32 (0) 471 07 07 07

 

VERZENDING & FAQ

Verzendinfo
Betalingsmogelijkheden
 

BEDRIJFSINFO

Over WHC Labs bvba